Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Grip op Koolhydraten recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Hartige panna cotta

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Pien64
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 31-10-2010
Berichten: 2551
Dieet: Grip op Koolhydraten


  Reageer met quote
Hartige panna cotta
Ingrediënten:

3 blaadjes witte gelatine (zakje a 20 g)
400 ml slagroom
1 theelepel gedroogde dragon
50 g geraspte belegen kaas
2 eetlepels verse bieslook , fijngeknipt
1/2 zakje verse basilicum (a 15 g), fijngesneden
1 bakje rivierkreeftjes (100 g)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel walnootolie
Materialen:
plasticfolie
4 soufflévormpjes (inhoud 150 ml) ingevet
1. Voorbereiden

Gelatine 5 min. weken in koud water. In pan helft van slagroom met dragon aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken. Kaas erdoor roeren en laten smelten. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme room oplossen. Mengsel 20-25 min. laten afkoelen tot het lobbig wordt. In kom rest van slagroom stijfkloppen. Kruiden door lobbig roommengsel roeren en vervolgens stijfgeslagen room luchtig erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Roommassa in ingevette vormpjes scheppen en met plasticfolie afgedekt in koelkast in minstens 2 uur laten opstijven.
2. Bereiden

In kom rivierkreeftjes mengen met citroensap en walnootolie. Zout en peper naar smaak toevoegen. Onderkant van de vormpjes een voor een in heet water dompelen, bord erop leggen en samen keren. Pannacotta voorzichtig op bord laten glijden. Rivierkreeftjes erover verdelen.

Groetjes, Pien (voor 4 pers. slechts 3 KH per persoon!)

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 30 mrt 2011 22:04    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1