love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
PORTOBELLO'S!
Met dit soort gerechten kan ik niet precies exact zeggen hoeveel groenten je moet gebruiken. Afhankelijk van hoe groot je portobello's zijn en of je er nog meer bij eet. Maar van deze groenten kun je nooit te veel hebben. Het restje kun je prima in de ovenschaal er naast scheppen, leg er dan nog een paar teentjes knoflook tussen, zo lekker! Je kunt het ook goed bewaren in de koelkast en de volgende koud eten, alle smaken zijn dan in elkaar getrokken. Heerlijk!
Ingrediënten voor 1 persoon:
2 portobello's;
teentje knoflook in stukjes of geperst;
kokosolie/roomboter/olijfolie;
rode ui;
courgette;
paprika;
tomaat;
snufje Keltisch zeezout;
vers gemalen peper;
verse peterselie of tijm is ook erg lekker.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de portobello's in met olijfolie, zodat ze niet uitdrogen.
Halveer de ui en snijd dan de helften in dunne ringen.
Snijd de courgette, paprika en tomaat in blokjes.
Verhit een pan en voeg wat roomboter of kokosolie toe.
De groenten worden in de volgende volgorde gebakken: eerst de uien, courgette, knoflook en paprika en als allerlaatste de tomaten.
Ongeveer een minuut per groente bakken, maar langer kan ook.
Voeg als laatste verse peterselie toe en breng het op smaak met zout en peper.
Leg de portobello's in de ovenschaal en schep de groenten in de portobello's.
Bak de portobello's 20 minuten in de oven.
Ik vind het heerlijk om er vlak voor het eten wat feta over heen te verkruimelen.
Eet smakelijk!
Bron: http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl/ |
|