Onderwerp menu

Forum: Gezonde Recepten
Subforum: Gezond eten & Vegetarische recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Pools Maanzaadbrood.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11874
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Pools Maanzaadbrood.



Ingrediënten:

420 gram (3 1/3 kop) amandelmeel;
2 theelepels instant gist;
½ theelepel zout;
25 gram (⅛ kop) Tagatesse;
270 ml (1 kop plus 2 eetlepels) plantaardige melk;
55 gram (¼ kop) plantaardige olie (ik gebruikte koolzaadolie met botersmaak);
140 gram (1 kop) maanzaadjes, eventueel fijn gemalen;
25 gram (⅛ kop) Tagatesse;
60 ml (¼ kop) heet water;
60 ml (¼ kop) plantaardige olie;
2 eetlepels amandelmeel;
2 eetlepels maïzena;
2 à 3 eetlepels sojamelk om op het brood te smeren.

Bereiding:

Meng in een grote kom de bloem, gist en zout. Meng in een kleinere kom de suiker, melk en olie. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer ze tot een plakkerig deeg. Kneed het deeg 5 minuten door (dit gaat het makkelijkst met een mixer met deeghaken). Zet het deeg afgedekt weg op een warme plek en laat het een uur rijzen.

Meng ondertussen de (fijn gemalen) maanzaadjes, Tagatesse, water, olie, meel en maïzena voor de vulling. Zet de vulling weg om een beetje in te dikken, tot het deeg gerezen is.

Bestrooi je handen, deegroller en werkoppervlak met meel. Stort het gerezen deeg op het werkoppervlak en rol het uit tot een rechthoek van 30 bij 40 cm. Bestrooi met extra meel als het gaat plakken. Verdeel de maanzaadvulling gelijkmatig over de deegplak, maar laat aan alle kanten een randje van 2 cm vrij.

Rol het deeg met de vulling vanaf de lange kant op tot een mooie rol. Leg de rol met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes aan de uiteinden naar onderen, zodat het brood mooi afgewerkt is. Dek het brood af en laat het nog een half uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 175°C. Besmeer de bovenkant van het brood met sojamelk. Schuif de bakplaat in de oven en bak 30 minuten tot het goudbruin is. Besmeer het brood halverwege de baktijd en vijf minuten voor het einde van de baktijd nog een keer met de sojamelk, zodat het een mooi glanzend laagje krijgt. Laat het brood afkoelen en snijd er dan plakjes van. Het brood is vers het lekkerst, maar blijft wel een dag of drie goed. Het kan ook ingevroren worden.

Eet smakelijk.

Bron: http://vegetus.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 feb 2015 23:00    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1