love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Pompoentaart met notencrunch.
Ingrediënten:
450 gram pompoen;
5 eieren;
60 gram amandelmeel;
30 gram kokosmeel;
100 ml slagroom;
2 theelepel kaneel;
2 theelepels gemberpoeder;
2 theelepels nootmuskaat;
1 theelepel koek- of speculaaskruiden;
steviapoeder of zoetstof naar smaak;
1½ theelepel bakpoeder (wijnsteen);
snufje peper en zout.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de hele pompoen en snijd doormidden. Schep/schraap het binnenste eruit met een lepel. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Snijd de pompoen in plakken en daarna in stukjes. Verdeel de stukjes over de bakplaat en bak in 15 minuten zacht.
Vet ondertussen een spring- of cakevorm in of gebruik nat gemaakt, uitgeknepen bakpapier.
Laat de pompoen buiten de oven een beetje afkoelen. Draai de oven terug naar 160 graden.
Schep de gare pompoenstukjes in de keukenmachine en giet de slagroom erbij. Pureer dit tot de pompoen fijn genoeg is, eventueel tussendoor even van de wanden scheppen. Doe vervolgens de eieren, specerijen, kokos- en amandelmeel, zoetstof en snufje peper en zout erbij en pureer alles tot een mooi (dun) beslag. Maak het beslag niet te zoet, want de zoetheid moet van de crunch komen!
Giet het beslag voor de pompoentaart in de vorm en bak gedurende 40 à 50 minuten op 160°C tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rooster en schep voor het serveren de crunch erover.
Crunch maken:
75 gram gehakte pecannoten;
30 gram amandelmeel;
vloeibare zoetstof.
Of zelf siroop maken van 1 el kokosolie met steviapoeder naar smaak.
Goed roeren tot "klontjes", eventueel een drupje water toevoegen.
Koolhydraten: 2,8 gr. per stukje incl. crunch (12 stukjes).
Bron: http://www.koolhydraatarmrecept.nl/ |
|