Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Pompoensoep met kokos en gember.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Pompoensoep met kokos en gember.

Ingrediënten voor 4 grote kommen:

kokosolie of ghee of roomboter;
2 sjalotjes of 1 flinke ui;
1 theelepel sambal;
3 à 4 cm verse gember geraspt;
1 theelepel gemalen citroengras (sereh);
2 teentjes knoflook;
750 ml water;
1 groentebouillon tablet;
200 ml kokosmelk;
½ = ca. 350 à 400 gr pompoen gewassen, met schil in stukjes;
handje verse peterselie, gehakt of koriander;
100 gram garnalen, optioneel.

Bereiding:

Fruit de fijn gesneden ui glazig in wat kokosolie. Voeg dan sambal, geraspte gember en citroengras toe en bak even mee terwijl je blijft scheppen pers ook de knoflook erboven uit. Dit koekt een beetje aan op de bodem dat is niet erg, maar laat het niet verbranden.
Voeg nu water, bouillontablet, kokosmelk en de stukjes pompoen erdoor en breng alles aan de kook. Laat de soep zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht is. Ongeveer 10 minuten zou voldoende moeten zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender glad of wat grover, net wat je zelf wilt.
Opdienen in warme kommen met gehakte platte peterselie (of koriander). Wil je meer vulling in de soep? Doe er dan nog een handje garnalen door.

Bron: http://www.koolhydraatarmrecept.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 15 nov 2015 20:47    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1