Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Pittige amandelsoep met sperziebonen en kip.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Pittige amandelsoep met sperziebonen en kip.

Ingrediënten voor 4 personen:

Blanke ongezouten amandelen of een paar lepels amandelpasta;
Sperziebonen 100 gr;
Ui 1;
Olie 2 el;
Bouillon (van tabletten Knorr);
Knoflook 2 tenen;
Gemberpoeder1 tl;
Sambal oelek 2 tl;
Zout;
Stukjes kip naar smaak.

Bereiding:

Maak bouillon van de bouillonblokjes, leg de stukken kip erin en kook deze gaar in ongeveer 1 uur, bouillon zeven en kippenvlees apart houden, botjes e.d. verwijderen natuurlijk.

Maal de amandelen m.b.v. een keukenmachine fijn (of gebruik amandelpasta). Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de gepelde ui. Bak de gesnipperde ui in de olie in een soeppan glazig.

Voeg de bouillon en sperziebonen toe. Kook de sperziebonen in de bouillon in circa 7 minuten beetgaar. Roer de fijngemalen amandelen (of de amandelpasta), de uitgeperste tenen knoflook, het gemberpoeder en de sambal oelek door de bouillon.

Voeg de kip toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Het zijn 4 porties, dus per persoon: ongeveer 6 koolh.

Vegetariërs kunnen gewoon de kip weglaten.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.smulweb.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 01 jul 2014 15:32    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1