Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Oeufs à la neige met crème Anglaise

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Oeufs à la neige met crème Anglaise.

Een heerlijk Frans nagerecht, ook wel als; "Iles flottantes", (drijvende eilanden) genoemd.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de crème Anglaise:

3 dl sojamelk (rode pak);
½ vanillestokje;
3 eidooiers;
5 gr zoetstof Stevia.

Voor de "sneeuweieren":

3 eiwitten;
5 gr zoetstof Stevia;
1 dl sojamelk (rode pak).

Voorbereiding:

Begin met de crème Anglaise. Snijd het halve vanillestokje in de lengte open en laat 30 minuten trekken in de warme sojamelk. Klop de eidooiers los en roer er de zoetstof goed door. Schraap het merg boven de sojamelk uit het vanillestokje en verwijder dit. Breng de sojamelk aan de kook, klop de sojamelk door de eidooiers en schenk het mengsel in een schone pan.

Verwarm het mengsel al roerend met een houten lepel tot de sojamelk is gebonden.
Laat afkoelen in de koelkast.

Klop de eiwitten voor de sneeuweieren in een schone kom met de zoetstof tot ze glanzende pieken vormen.

Schep in 4 mooie diepe borden of glazen cups de crème Anglaise en leg er de "drijvende eilandjes" van eiwitschuim op.

Desgewenst bestrooien met wat cacao en/of amandelschilfers.

Voedingswaarden per persoon: 95 kcal., 8 eiw., 1 kh., 5 vet.

Bron: http://cuisine.journaldesfemmes.com/


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 23 jun 2014 14:59    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1