Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Oesters gegratineerd met vacherin.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Oesters gegratineerd met vacherin.

Voorgerecht.

Ingrediënten voor 6 personen:

20 gr gezouten boter;
een handvol gesnipperde kervel;
125 ml vloeibare room;
¼ rijpe vacherin;
36 holle oesters;
1 kg grof zout.

Voorbereiden:

Smelt de boter, laat daar de kervel zachtjes in aanstoven. Kruid met peper. Voeg de room roe en laat 2 minuten zachtjes verder sudderen. Haal met een lepel de vacherin uit de korst en voeg aan de room toe, roer om en om tot de kaas helemaal gesmolten is.

Zet vuur af, laat afkoelen. Dit mengsel zal een beetje stollen, wat het vullen straks alleen maar gemakkelijker maakt. De reden dat je dit 1 uur moet laten afkoelen, is omdat anders de oesters al gaan garen door de hitte en dit maakt ze taai.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Steek de oesters open en zet ze goed vast in een ovenschaal, waarin je een laag grof zout heb gelegd. Dit is om ze niet te laten omvallen, het grof zout heeft verder geen functie. Haal de oesters niet los, laat ze gewoon zitten.

Vul de oesters met 1 theelepel van het vacherin mengsel. Plaats de oesters gedurende 5 à 7 minuten in de oven. Houd zes diepe borden klaar en verdeel de oesters hierover. Serveer ze met een oestervorkje en evt. een baguette of koolhydraatarm brood.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.okokorecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 30 jun 2014 17:22    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1