Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Noord-Afrikaanse champignonsoep.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Noord-Afrikaanse champignonsoep.
Dit is een heerlijke champignonsoep die je in een handomdraai op tafel zet..



Ingrediënten:

4 eetlepels roomboter;
3 zeer fijngehakte tenen knoflook;
3 grote in dunne plakjes gesneden uien;
550 gram champignons;
peper en zout naar smaak;
3 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
500 ml. kokend water;
1 groente bouillonblokje;
3 eetlepels bloem;
125 ml. melk;
125 ml. room;

Voor de afwerking:
5 in dunne reepjes gesneden champignons;
fijngehakte platte peterselie.

Bereiding:

Smelt de boter in een pan.
Voeg er de ui aan toe en laat 5 minuten op laag
vuur al omscheppend fruiten.
Voeg er dan de champignons, de knoflook en peper en zout naar smaak en toe en laat alles nog 5 minuten
meebakken.
Voeg er de gehakte platte peterselie, het groentebouillonblokje en het kokende water aan toe en roer alles door elkaar.
Breng weer aan de kook en laat de soep, met het deksel
op de pan, 20 minuten zachtjes koken.
Vermeng in een kommetje de bloem met de melk.
Roer er met een garde een glad papje van.
Giet dit papje bij de soep in de pan en roer goed door.
Laat 5 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.
Haal de pan van het gas af en roer er de room doorheen.
Zet weer op het gas, breng weer aan de kook en laat
op heel laag vuur nog 5 minuten door pruttelen.
Mix de soep glad en romig met een staafmixer of in een blender.
Smelt een lepel boter in een koekenpannetje en bak daarin de champignonreepjes samen met een beetje
peper en zout naar smaak goudbruin en gaar.
Schep de soep in mooie kommen en bestrooi in het midden met wat gebakken champignonreepjes en wat fijngehakte platte peterselie.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.smulweb.nl/


P.S.
Platte peterselie wordt vanwege de verfijndere smaak in vele gerechten toegepast als soepen en sauzen. Krulpeterselie doet ook goed dienst als garnering. Om de smaak van peterselie maximaal tot zijn recht te laten komen, voeg je het blad op het laatste moment aan het gerecht toe. Het blad en de stengels kunnen ook met een bouillon worden meegetrokken.

Bewaren:
Verse peterselie in een geperforeerde zak in de koelkast bewaren. Peterselie laat zich ook goed invriezen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 mei 2014 17:57    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1