Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Mosselsoep met tomaat en bleekselderij.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Mosselsoep met tomaat en bleekselderij.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kilo mosselen;
2 tenen knoflook;
4 stengels bleekselderij;
3 eetlepels olijfolie;
2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries);
¼ liter visbouillon (van een tablet);
1 blikje tomaatstukjes (400 gr);
zout en peper.

Bereiding:

Pel de tenen knoflook. Snijd 1 teen in dunne plakjes en hak de andere teen fijn.

Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in plakjes. Was de mosselen schoon onder stromend water.

Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan. Verwarm in een grote pan 2 eetlepels olijfolie en fruit de plakjes knoflook heel even aan. Leg de mosselen erop en strooi een kwart van de bleekselderij en 1 eetlepel Italiaanse kruiden erover.

Smoor de mosselen afgedekt in 6 à 8 minuten op half hoog vuur tot de mosselen allemaal open staan. Schep de mosselen met een schuimspaan in een schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Zeef het mosselkookvocht en vul het met de visbouillon aan tot een halve liter. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de gehakte knoflook en de bleekselderij zachtjes aan. Bak de tomaatstukjes met vocht en 1 eetlepel Italiaanse kruiden 1 minuut mee.

Voeg het mosselvocht toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. Neem de mosselen, op 8 à12 mooie mosselen na, uit de schelp en leg ze in grote diepe kommen en schep de hete soep erover. Leg de mosselen in de schelp erin.

Eet smakelijk.

Bron: https://www.kookjij.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 20 jun 2014 19:36    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1