love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Mini bloemkool snacks.
Ingrediënten voor 34 mini muffins:
1 bloemkool;
3 teentjes look;
80 gr zure room;
125 gr cheddar (geraspt of plakjes in stukjes snijden);
2 eieren;
2 eiwitten;
1 el gedroogde peterselie;
een snuifje zout.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in roosjes en pel de lookteentjes. Stoom de bloemkool en de look tot deze gaar zijn (dit duurt ongeveer 10 minuten). Dep de bloemkoolroosjes droog en doe ze samen met de look in een foodprocessor. Laat de machine haar werk doen, totdat de bloemkool eruit ziet als puree. Doe de gepureerde bloemkool in een kom en voeg de zure room, de cheddar, 2 eieren en de peterselie toe. Kruid met peper en zout. Klop in een aparte kom 2 eiwitten stijf. Roer het eiwit voorzichtig onder de bloemkoolpuree en zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Neem een (mini)muffin bakplaat en spray met bakspray (of vet ze in met boter). Doe de bloemkoolpuree erin zet in de oven gedurende 15 à 18 minuten.
Tip: Zowel warm als koud erg lekker!
Voedingswaarde (per mini muffin):
Calorieën: 31;
Eiwitten: 2,2 gr;
Koolhydraten: 1,0 gr;
Vetten: 2,0 gr.
Bron: http://www.koolhydraatarmerecepten.be/ |
|