Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Melitzanosalata, salade van gepureerde aubergines.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Melitzanosalata, salade van gepureerde aubergines.



Ingrediënten:

3 grote aubergines, met een totaalgewicht van circa 900 gr;
1 el grofgesnipperde ui;
2 teentjes knoflook, geperst;
sap van ½ citroen of iets meer;
6 à 7 el olijfolie (extra vierge);
1 rijpe tomaat, ontveld, van zaadjes ontdaan en in kleine blokjes gesneden;
zout en versgemalen zwarte peper;
fijn gehakte verse gladde peterselie, ter garnering.

Bereiding:

In de oven: leg de aubergines op de roosters en stoof ze in 1 uur gaar bij 180ºC. Draai ze twee keer om.

Snijd de aubergines door zodra je ze aan kunt pakken. Schep het zachte vruchtvlees er met een lepel uit en schep het in de keukenmachine. Voeg ui, knoflook en citroensap toe. Laat de machine even draaien, breng het mengsel op smaak met peper en zout en klop het glad.

Voeg de olijfolie in een dunne straal toe terwijl de machine loopt. Klop het mengsel tot het smeuïg is. Proef het en voeg er eventueel zout of peper toe. Schep het in een kom en roer er blokjes tomaat door. Zet het afgedekt in de koelkast.

Garneer de puree met peterselie en geef er witlofblaadjes en olijven bij.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.rossholidays.nl/griekse-gerechten/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 11 okt 2014 21:28    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1