Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Mayonaise

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Mayonaise.



Ingrediënten:
2 verse eieren;
500 ml olijfolie;
2 eetlepels appelazijn;
1 theelepel fijn zeezout.

Bereiding:
Doe de eieren, appelazijn en zout in de blender en mix het 10 seconden.
Doe de olie in een kan of maatbeker met een schenktuit (je moet de olie in een heel dun straaltje kunnen schenken).
Zet de blender aan (en laat deze aan staan) en druppel heel langzaam de olie erbij.

In principe is extra vierge olijfolie de beste olijfolie. Deze olie is alleen erg sterk van smaak. Je zou daarom kunnen proberen om mayonaise te maken van een halve hoeveelheid extra vierge en een halve hoeveelheid milde olijfolie. Ook kan je mayonaise van druivenpitolie of walnotenolie maken.

Neem ruim de tijd voor het toevoegen van de olie, want als je te veel olie ineens toevoegt heb je de kans dat de mayonaise gaat schiften. Afhankelijk van de grote van de eieren kan het zijn dat je iets meer of minder olie nodig hebt. Stop met toevoegen van olie zodra de mayonaise mooi dik is.

Probeer de mayonaise ook eens met een theelepel mosterd en wat cayennepeper of vervang de azijn door vers citroensap.
Hij is ongeveer één a twee weken in de koelkast te bewaren.

Bron: www.paleo-lifestyle.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 23 jan 2016 23:06    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1