Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lowcarb: lekkere salades.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Irisje20
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 30-10-2012
Berichten: 15
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Rucola-tomatensalade
1 teentje knoflook
2 theelepels mosterd
2 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel olie
1 zakje (75 gram) rucolasla
100 gram kerstomaatjes
10 blaadjes basilicum
5 olijven zonder pit

Bereiding
1.Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
2.Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
3.Was de groente en halveer de tomaatjes. Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
4.Halveer de olijven.
5.Meng alles door elkaar.

Per portie: 100 kcal en 5 gram koolhydraten.

Witlof salade met garnalen (2pers)
1 eetlepel slasaus
½ eetlepel gembersiroop
2 eetlepel yoghurt
Citroensap
1 struikje witlof
6 kerstomaatjes
100 gram garnalen
Bieslook

Bereiding
1.Maak een dressing van de slasaus, de gembersiroop, de yoghurt, wat citroensap en peper.
2.Maak het witlof schoon en snijd het in smalle repen.
3.Was de tomaatjes en halveer ze.
4.Was de garnalen en dep ze droog.
5.Meng de dressing door het witlof en de tomaatjes en verdeel dit over 2 bordjes.
6.Schep de garnalen er op en garneer met wat bieslook.

Per portie: 90 kcal en 3 gram koolhydraten.

Garnalensalade met ansjovisdressing (2pers)
1 sjalotje
Mespunt kerrie
Mespunt gemberpoeder
¾ eetlepel vloeibare margarine
2 ansjovisfilets (blikje)
1 eetlepel sherry
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel slasaus
Stukje komkommer (ca. 10 cm)
¼ appel
1 augurk
100 gram garnalen

Bereiding
1.Maak de sjalot schoon ene snijd hem klein.
2.Fruit de sjalot met de kerrie en het gemberpoeder in de margarine zacht. Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze al roerend ??smelten??.
3.Laat dit afkoelen en roer er de sherry, de ketchup en de slasaus door. Maak de dressing op smaak met wat peper.
4.Was het stukje komkommer en snijd het in lange reepjes.
5.Was het partje appel en snijd het in reepjes.
6.Snijd de augurk in reepjes en meng de komkommer en appel er door.
7.Verdeel dit over 2 bordjes. Schep de dressing door de garnalen en verdeel het over de borden.

Per portie: 140 kcal en 6 gram koolhydraten.


Salade met tandoori kip (2pers)
½ courgette
1 groene paprika
1 (rode) ui
200 gram kipfilet
½ eetlepel tandoorikruiden
2 eetlepels olie
Citroensap
4 eetlepels magere (griekse) yoghurt
Slabladen of 50 gram gemengde sla

Bereiding
1.Maak de groente schoon.
2.Halveer het stuk courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
3.Snijd de paprika in blokjes en de ui in snippers.
4.Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
5.Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
6.Neem de kip uit de pan en laat het afkoelen.
7.Verwarm de rest van de olie in de pan en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar.
8.Meng er wat citroensap door en laat het afkoelen.
9.Schep de yoghurt door de kip en maak de kip op smaak met een beetje zout.
10.Meng de groente met de de sla en schep er de kip op.

Per portie: 250 kcal en 7 gram koolhydraten.

Groene kruiden salade (2pers)
200 gram broccoli
100 gram peultjes
1 groene kleine paprika
2 bosuitjes
50 gram rucolasla
1 eetlepel olie
1-1½ eetlepel citroensap
Mespunt mosterd
Mespunt suiker
8 sprieten bieslook
4 blaadjes lavas (maggiplant)
Basilicum

eiding
1.Maak de broccoli en de peultjes schoon.
2.Verdeel de broccoli in roosjes en halveer de peultjes.
3.Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
4.Maak de paprika en de bosuitjes schoon.
5.Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringen.
6.Was de rucola.
7.Klop een dressing van de olie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd, wat suiker, peper en een beetje zout.
8.Was de kruiden en knip ze klein.
9.Meng alles door elkaar.

Per portie: 125 kcal en 9 gram koolhydraten.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 31 okt 2012 2:09    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1