Dit is vast en zeker het makkelijkste ijs dat er bestaat. Haal het ijs minstens een halfuur voor het serveren uit de vriezer. Als u het ijs omroert, krijgt u een zachte, romige textuur die aan softijs doet denken. Heerlijk met een lepeltje frambozernpuree
4 dl kokosmelk
2 dl slagroom
6 el zoetstof
voor 8 personen
Meng alle ingredienten goed. Laat ze afkoelen in de koelkast. Doe het ijs in een ijsmachine en volg de aanwijzingen van de fabrikant
Handmatig: schenk het gekoelde mengsel in een grote, ondiepe plastic bak. Sluit deze af en zet hem 1-1/2 uur in de vriezer. Neem het ijs uit de vriezer en roer stevig met de hand of de mixer, zodat de ijskristallen die langs de rand zijn ontstaan, worden gemengd met de rest van het mengsel. Sluit de bak weer en zet in de vriezer. Herhaal dit nog twee keer om de 2 uur, of tot het ijs dik genoeg is. Zet het tot gebruikt in de vriezer. Laat het ijs minstens 30 minuten voor serveren op kamertemperatuur staan. Roer het ijs nog even door vlak voordat u serveert.
Per portie: Kcal 214, eiwit 2.g vet 22 g (verzadigd vet 15g) koolhydraten 2.5 g, voedingsvezels 0 g
Voor de Weight Watchers 6 points
Bron:celia brooks brown vegetarisch koolhydraatarm_________________
Met kleine stapjes naar grote doelen. |