Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lowcarb: kersenparfait toetje

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Magda
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-2-2004
Berichten: 694
Dieet: Karin de Zoete
Woonplaats: Betuwe


  Reageer met quote
Kersenparfait, 4 pers.

Maak het ?©?©n dag van tevoren want een parfait moet 1 nacht in de vriezer.
Een parfait is eigenlijk een stevig romig vruchtentoetje.

Ingredi?«nten:

150 gr. kersen, ontpit
3 eieren, gesplitst
suikervervanger voor 80 gram suiker
2,5 dl. stijfgeklopte slagroom
2 eetlepels cognac (eigenlijk moet er kirsch in maar ja, mag niet h?¨)
kersen voor garnering

Kersen pureren. Eidooiers met het grootste deel (5/6) van de suikervervanger au bain marie tot dik, romig mengsel kloppen. Mengsel al roerend laten afkoelen. Eiwitten met 1/6 van de suikervervanger stijfkloppen. Eiwitten luchtig door dooiermengsel spatelen (niet roeren). Cognac en slagroom erdoor spatelen. Mengsel in platte lage vorm doen, afdekken met folie en 1 nacht in de vriezer. De volgende morgen de parfait uit de vriezer halen en in de koelkast zetten. Voor het serveren de parfait in blokken snijden (zoals de oude Jamin ijsjes van vroeger) en garneren met een paar kersen en wat je verder nog leuk vindt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 23 jun 2004 21:20    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1