Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54447 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Geroosterde gemarineerde paprika (4 pers)
Paprika bevat 5 kh per stuk (80 gram)
Wat ik nou zo mooi aan dit gerecht vind is de kleur die de gepelde gemarineerde paprika gaat krijgen. Dat staat zeer decoratief op een gedekte tafel. En het is natuurlijk zeer smakelijk. Ook voor mensen die paprika niet als favoriet hebben!
Benodigdheden:
4 rode paprika's
stevige plastic diepvrieszak
zoetstof wat gelijk is aan een eetlepel suiker
2 eetlepels balsamico azijn
?½ limoen
1 eetlepel olijfolie
snijd de paprika's in de lengte in twee?«n en maak ze van binnen schoon. Het witte vlies en pitjes verwijderen.
leg de helften met de open kant naar beneden op een bakplaat en zet de bakplaat hoog in de oven. De oven op de hoogste grilstand en de paprika�s net zo lang laten grillen totdat de bovenkant van de helften zwart geblakerd is. De paprika gaat blaren en walmen en het stinkt naar verbrande groente. De truc is dat de brandsmaak in het vruchtvlees gaat zitten.
als de paprika�s geblakerd zijn, haal je ze uit de oven en doe je de paprika�s in de diepvries zak. Dit is om door condensatie de velletjes makkelijker los te laten gaan.
na 10 minuten de verbrande velletjes van de paprika�s pellen met een klein scherp mesje. Is en pielwerkje en gaat het makkelijkst onder zachtjes stromend koud water.
snijdt het vruchtvlees van de paprika�s in de lengte in dunne reepjes. Leg ze in een diep boord of schaaltje.
maak een dressing van de balsamico azijn, limoensap, olijfolie en bruine basterdsuiker.
meng de dressing met de reepjes en laat 1 uur inwerken. Koud serveren als bijgerecht bij een hoofdgerecht. |
|