Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lowcarb: esthers Soep

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Aaltje
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 2-10-2005
Berichten: 23

Woonplaats: *dieet low-carb *


  Reageer met quote
Esthers Soep
(te zien geweest in de "huiskamer TV-show" 10 dec 2005 op TV Gelderland; www.omroepgelderland.nl)

Glutenvrij, Koolhydraatarm en Vetarm

Benodigdheden voor 5 borden:

? liefde
? 1 pond (biologische) kipdij of andere delen van kip zonder vel.
**Voor visliefhebbers: i.p.v. kip: 1 pond zeevruchten; vis, inktvis, mosselen, garnalen, kreeft en/of krab enz.
? 1.5 liter water
? 1 theelepel sesamolie
? ca. 2 cm fijn geschrapte gemberwortel of 2 theelepels gemberpoeder
? 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
? zout naar smaak
? 2 eieren
? ½ bos lente uitjes
? 10 champignons
? ¼ winterpeen
? 1 doosje alfalfa of 100 gram taugé
? 10 peultjes
? 1 rode peper

Handen goed wassen voor u begint te koken.

Voeg kip, water, sesamolie, gember en knoflook in een pan, laten koken en daarna met deksel op de pan ca 45 minuten op klein vuur laten garen.

Ondertussen de 2 eieren klutsen en er flinterdunne omeletjes van bakken,
omeletjes oprollen en af laten koelen.
Lente uitjes afspoelen en in stukjes van ½ cm. snijden.
Champignons in dunne plakjes snijden
Winterpeen met een rasp in lange dunne sliertjes raspen.
Peultjes en alfalfa/taugé wassen en laten uitlekken in een zeef
Pepertje opensnijden, pitjes eruit halen en daarna in dunne plakjes snijden.
De omeletrolletjes in dunne plakjes snijden.

Kip eruit halen, botjes uit vlees verwijderen, vlees in stukjes scheuren en dit weer terugdoen in de pan.
Soep op smaak brengen met zout

In een soepbord de rondjes ei, lente uitjes, schijfjes van 2 champignons, wortelreepjes, 2 peultjes, alfalfa/taugé en stukjes pepertjes draperen.

Zo kunt u alvast de borden feestelijk voorbereiden als voorgerecht.
Aan tafel kunt u de soep bijschenken.

Succes- en veel kookplezier toegewenst!

December 2005
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 22 jan 2006 16:08    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1