Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lowcarb: champignonsalade en Tomaten-Mozzarella spiesjes

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Ellen
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 30-1-2004
Berichten: 52473
Dieet: Gezonder leven
Woonplaats: Amersfoort


  Reageer met quote
Champignonsalade

Ingrediënten:

250 gram champignons
2 vleestomaten
50 gram rauwe ham
25 gram grof geraspte oude kaas
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels kruidenazijn
Italiaanse kruiden (naar smaak)
zout en peper
wat verse tijm

Bereiding:
Snijd de champignons en de tomaten in plakjes. Klop in een schaal de olie, de azijn, de kruiden, zout en peper door elkaar. Schep de champignons erdoor en laat dit even goed intrekken. Verdeel de tomaat over 2 bordjes en strooi er wat peper over. Verdeel de champignons, de rauwe ham en de geraspte oude kaas erover. Strooi er tot slot wat verse tijm over.

Tomaten-Mozzarella spiesjes

Ingredi?«nten
16 cherrytomaatjes
8 blaadjes verse baslicum
8 mini-mozzerellabolletjes
1 eetlepel olijfolie
zwarte peper (gehalveerde)
sat?©prikkers

Bereiding
Was de tomaatjes en blaadjes basilicum en dep ze droog.

Steek aan elke (gehalveerde) prikker een cherrytomaatje, een mozzarellabolletje, een basilicumblaadje en weer een cherrytomaatje.

Besprenkel de spiesjes met olijfolie en maal er peper over.

Lekker bij de BBQ

_________________
Overzicht Donaties
Hartelijk dank voor de bijdragen van Nov


Laatst aangepast door Ellen op di 19 mrt 2013 19:47, in totaal 2 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: di 03 aug 2004 17:17    
Vrouw Weeggegevens   Labje
Ik blijf hier bij de weegclub
Ik blijf hier bij de weegclub


Geregistreerd op: 10-2-2004
Berichten: 41



  Reageer met quote
Hoi El, worden de champignons dan rauw gegeten??? ik hoorde dat er giftige stoffen inzitten, die bij het koken/bakken eruit gaan...
Of moeten ze ook wel gebakken worden?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 03 aug 2004 21:21    
Vrouw Weeggegevens   Ellen
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 30-1-2004
Berichten: 52473
Dieet: Gezonder leven
Woonplaats: Amersfoort


  Reageer met quote
Labje de champions gaan in een marinade van olie kruiden en azijn daar laat je ze een tijdje in staan.

Je zou ze ff kunnen aanbakken en dan in de olie en azijn zetten maar heel kort dan.

_________________
Overzicht Donaties
Hartelijk dank voor de bijdragen van Nov
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: di 03 aug 2004 22:16    
Vrouw Weeggegevens   Nine1005
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-8-2004
Berichten: 129
Dieet: Atkins
Woonplaats: Nijmegen *Dieet Atkins *


  Reageer met quote
Labje schreef:
Hoi El, worden de champignons dan rauw gegeten??? ik hoorde dat er giftige stoffen inzitten, die bij het koken/bakken eruit gaan...
Of moeten ze ook wel gebakken worden?


hoi labje,
er zitten geen giftige stoffen in champignons je moet ze alleen rauw niet teveel eten want dan gaat het gisten in je darmen heb ik een keer gehad (is niet leuk Huil huil ) daarom is het altijd beter om ze bakken of te roosteren. groetjes nine
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: wo 04 aug 2004 14:09    
Vrouw Weeggegevens   Magda
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-2-2004
Berichten: 694
Dieet: Karin de Zoete
Woonplaats: Betuwe


  Reageer met quote
Je kunt ze heel goed kort koken, zijn dan minder stug voor de salade. Ik kook ze ook als ik ze gebruik voor de kaasfondu.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 04 aug 2004 17:49    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1