Auteur |
Bericht |
Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
Limoncello
Een echt Italiaanse likeur van citroenschilletjes, de Italiaanse vrouwen maken hem praktisch allemaal zelf inclusief mijn dochters. Na de maaltijd wordt er een borrelglaasje van gedronken als digestief. De aangebroken fles wordt in de vriezer bewaard, het drankje wordt dus ijskoud gedronken.
Ingredi?«nten:
7 citroenen (biologisch) schoongeboend
1 fles alcohol 95% (in iedere Italiaanse supermarkt te koop)
suikervervanger voor 500 gram suiker
1 1/2 liter water
Citroenen zeer dun schillen met dunschiller, zo min mogelijk wit meeschillen. Snijd de schillen in kleine stukjes, ze moeten door een nauwe flessenhals passen.
De helft van de alcohol in een andere fles gieten. De schilletjes verdelen over de 2 flessen. De flessen goed afsluiten en in een kast (op een donkere plek dus) en minstens 2 weken laten staan, liever 3 weken maar niet langer dan een maand. Zo nu en dan de flessen omschudden.
In een pan anderhalve liter water schenken en de suikervervanger erdoor roeren. Ik denk dat je nu het water niet hoeft te koken want deze suiker hoeft niet te smelten door verhitting.
De inhoud van de flessen zeven in zeef met keukenpapier, het sap opvangen en de flessen uitspoelen.
Het gezeefde sap samenvoegen met het afgekoelde suikerwater, doorroeren en proeven of de zoetheid goed is, zo niet dan nog wat toevoegen. Je hebt nu een hoeveelheid likeur waar je 3 flessen mee kunt vullen. Zet 1 fles in de vriezer voor gebruik.
Variatie: room erdoor doen, wordt de smaak wat zachter (Bailey-achtig) |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 24 jun 2004 21:30 |
|
|
|
|
Carla Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 7352 Dieet: Cohen
|
|
cincin, magda maar ik waag me er maar niet aan, maar het klinkt heerlijk ik heb het geloof ik wel eens op bij mijn zwager die italiaan is. ook wel eens wijn van eigen land, was net cognac zo sterk, maar was de eerste keer dat ik daar kwam dus niets gezegd en op gedronken maar nu vraagt hij nog steed of ik wijn van eigen land wil en het antwoord blijft Nee. een keer maar nooit meer. groetjes carla |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 27 jun 2004 21:16 |
|
|
Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
Ik snap het Carla, de buurman van mijn dochter maakt ook z'n eigen wijn en geeft ook graag wat weg, nou je snapt het wel, niemand vond het te drinken.
Ciao, Magda |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 28 jun 2004 20:15 |
|
|
Libby Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 11-2-2004 Berichten: 8514 Dieet: Alles met mate
|
|
Nou, zoek ik iets zonder alcohol, vind ik deze, waarin een liter alcohol van 95% gaat! |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 28 jan 2006 16:28 |
|
|
|
|
Pukkie Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 19-2-2006 Berichten: 437 Dieet: gezond eten
|
|
Magda schreef: | Limoncello
Een echt Italiaanse likeur van citroenschilletjes, de Italiaanse vrouwen maken hem praktisch allemaal zelf inclusief mijn dochters. Na de maaltijd wordt er een borrelglaasje van gedronken als digestief. De aangebroken fles wordt in de vriezer bewaard, het drankje wordt dus ijskoud gedronken.
Ingrediënten:
7 citroenen (biologisch) schoongeboend
1 fles alcohol 95% (in iedere Italiaanse supermarkt te koop)
suikervervanger voor 500 gram suiker
1 1/2 liter water
Citroenen zeer dun schillen met dunschiller, zo min mogelijk wit meeschillen. Snijd de schillen in kleine stukjes, ze moeten door een nauwe flessenhals passen.
De helft van de alcohol in een andere fles gieten. De schilletjes verdelen over de 2 flessen. De flessen goed afsluiten en in een kast (op een donkere plek dus) en minstens 2 weken laten staan, liever 3 weken maar niet langer dan een maand. Zo nu en dan de flessen omschudden.
In een pan anderhalve liter water schenken en de suikervervanger erdoor roeren. Ik denk dat je nu het water niet hoeft te koken want deze suiker hoeft niet te smelten door verhitting.
De inhoud van de flessen zeven in zeef met keukenpapier, het sap opvangen en de flessen uitspoelen.
Het gezeefde sap samenvoegen met het afgekoelde suikerwater, doorroeren en proeven of de zoetheid goed is, zo niet dan nog wat toevoegen. Je hebt nu een hoeveelheid likeur waar je 3 flessen mee kunt vullen. Zet 1 fles in de vriezer voor gebruik.
Variatie: room erdoor doen, wordt de smaak wat zachter (Bailey-achtig) | Nou, mij lijkt het wel wat ik drink altijd graag een wijntje als ik thuis kom uit m'n werk ( zal het niet doen met 95 % maar doe er dan ijsrasp door) Goed idee alleen weet ik niet waar ik hier die acohol kan krijgen. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 26 mrt 2006 8:12 |
|
|
miekske1 Ik wil afvallen bij de weegclub
Geregistreerd op: 23-1-2009 Berichten: 1 Dieet: atkins Woonplaats: kerkrade
|
|
Magda schreef: | Limoncello
Een echt Italiaanse likeur van citroenschilletjes, de Italiaanse vrouwen maken hem praktisch allemaal zelf inclusief mijn dochters. Na de maaltijd wordt er een borrelglaasje van gedronken als digestief. De aangebroken fles wordt in de vriezer bewaard, het drankje wordt dus ijskoud gedronken.
Ingredi?«nten:
7 citroenen (biologisch) schoongeboend
1 fles alcohol 95% (in iedere Italiaanse supermarkt te koop)
suikervervanger voor 500 gram suiker
1 1/2 liter water
Citroenen zeer dun schillen met dunschiller, zo min mogelijk wit meeschillen. Snijd de schillen in kleine stukjes, ze moeten door een nauwe flessenhals passen.
De helft van de alcohol in een andere fles gieten. De schilletjes verdelen over de 2 flessen. De flessen goed afsluiten en in een kast (op een donkere plek dus) en minstens 2 weken laten staan, liever 3 weken maar niet langer dan een maand. Zo nu en dan de flessen omschudden.
In een pan anderhalve liter water schenken en de suikervervanger erdoor roeren. Ik denk dat je nu het water niet hoeft te koken want deze suiker hoeft niet te smelten door verhitting.
De inhoud van de flessen zeven in zeef met keukenpapier, het sap opvangen en de flessen uitspoelen.
Het gezeefde sap samenvoegen met het afgekoelde suikerwater, doorroeren en proeven of de zoetheid goed is, zo niet dan nog wat toevoegen. Je hebt nu een hoeveelheid likeur waar je 3 flessen mee kunt vullen. Zet 1 fles in de vriezer voor gebruik.
Variatie: room erdoor doen, wordt de smaak wat zachter (Bailey-achtig) |
Hoi het gaat ook heel goed met wodka deze is ook vrij neutraa van smaak en heeft 40% |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 23 jan 2009 11:47 |
|
|
chris3108 Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 1-2-2010 Berichten: 405 Dieet: COHEN Woonplaats: zutphen
|
|
wat een heerlijk recept lijkt me dat ,maar kan dat wel met atkins ? ik zit in fase 2 ._________________ als je doet wat je altijd hebt gedaan ,krijg je wat je altijd hebt gehad ..
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 30 mei 2010 9:38 |
|
|
zinnia Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 21-4-2011 Berichten: 1081 Dieet: GBP- letten op koolhydraten Woonplaats: weelde
|
|
het kan wel eens in de zoveel tijd _________________ 54 kilo kwijt middels gbp , nu low carb vanwege suikerovergevoeligheid
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 09 jun 2011 22:37 |
|
|
|
|