Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



LC Eierballen - Gronings recept

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   NinaM
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-3-2014
Berichten: 8057
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Low Carb Eierballen - Gronings recept



Ingrediënten:

6 eieren

75 gram roomboter
15 gram kastanjemeel
35 gram amandelmeel
40 gram sojameel
3 theelepels johannesbroodpitmeel
halve liter koude kippenbouillon
peper
nootmuskaat
3 theelepels kerrie
snufje zeezout
fijngesneden peterselie

low carb paneermeel (bijv. Konzelmann of Pan Grati)
1 losgeklopt ei

Frituurpan met (kokos)olie


Voorbereiding:

- 6 eieren koken en laten schrikken in bakje koud water
- velletje bakpapier op groot plat bord in koelkast zetten
- van het kokende water van de eieren een bouillon maken: 0,5 liter water + 1 blokje kippenbouillon. Bouillon laten afkoelen en in de koelkast zetten.




Ragout maken:

Smelt de roomboter (niet bruinen), voeg kastanjemeel, amandelmeel en sojameel toe en roer goed door tot een bal gevormd wordt.
Laat de bal al roerende garen op heel laag vuur (pas op voor aanbranden!) Roer dan beetje bij beetje de koude kippenbouillon erdoor en blijf roeren totdat alle bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens de theelepeltjes johannesbroodpitmeel toe om de ragout te binden.

Voeg naar smaak peper, (zee)zout, nootmuskaat en kerrie toe. Roer de fijngesneden peterselie erdoor en spatel de ragout op het koude bord met bakpapier en strijk deze uit tot een gelijkmatig plak van ca. 1 cm dikte. Laat afkoelen en zet het bord met ragout ca. 20 minuten terug in de koelkast.

Mix in de keukenmachine een handje pompoenpitten fijn en meng met de paneermeel. Doe dit paneermengsel in een diep bord.

Klop een ei los in een schaaltje





Haal na 20 minuten de kerrieragout uit de koelkast en snijd deze in 6 gelijkmatige delen.



Leg een klein stukje bakpapier op je hand en schep met bijv. een taartschep een deel ragout op het bakpapier in je handpalm. Druk een gekookt eitje in het midden en boetseer de ragout om het ei heen, totdat je hem niet meer ziet.



Paneer het ei met de ragout eerst in de paneermeel (je kunt hem dan nog beter rond vormen), rol het geheel door het geklopte ei en vervolgens nog een keer door de paneermeel. De 1e bal is nu klaar en kun je op apart bord leggen. Maak zo ook de andere 5 eierballen af.



Leg de 6 eierballen nog heel even in de koelkast en verhit ondertussen de olie waarin je gaat frituren tot ca. 180 graden.

Dompel de eierballen 1 voor 1 in de hete olie. Blijf erbij, want het gaat vrij snel als de olie heet is. Schep de ballen voorzichtig om in de hete olie en als hij mooi bruin van kleur is, leg je ze op een velletje keukenpapier.

Bak zo alle eierballen af (kan bijv. in 2 of 3 porties) en garneer met wat verse salade, rauwkost en kwark-mayonaise.

Eet heel smakelijk!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 18 jun 2014 21:01    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1