Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lasagne zonder pasta.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Lasagne zonder pasta.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui;
2 tenen knoflook;
1 stengel bleekselderij;
½ winterpeen;
olijfolie om te bakken;
1 glas rode wijn;
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden;
500 gram mager rundergehakt;
2 blikjes tomatenblokjes of gepelde tomaten in blik (400 gram);
zout en peper;
2 (niet te grote) courgette;
2 middelgrote aubergines;
4 verse tomaten;
125 gram (uitgelekte) mozzarella.

Bereiding:

Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en winterpeen in heel kleine stukjes of maal ze in de keukenmachine. Fruit alles in een hapjespan glazig en voeg de wijn toe. Laat dit inkoken tot al het vocht verdwenen is. Doe het gehakt en de kruiden erbij. Bak het tot het gehakt gaar is. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en laat de saus nog eens twintig minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd intussen de courgettes en aubergines in lange plakken van ongeveer een centimeter dik. Bak de plakken aan beide zijden op hoog vuur in de olie tot ze zacht en een beetje bruin zijn. Bestrooi ze licht met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel wat saus op de bodem van de ovenschaal. Dek af met plakken aubergine en schep daar weer een laagje saus op. Dek af met plakken courgette en bouw zo de lasagne op.

Eindig met plakken aubergine of courgette. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel ze om en om over de bovenzijde. Bestrooi met wat zout, peper en kruiden en zet de lasagne veertig minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de tomaten wat gaan kleuren.

Lekker met een gemengde salade.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.ztrdg.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 09 sep 2014 17:12    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1