Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Krokante bloemkool "brood crackers"

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love to cook
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 120
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Krokante bloemkool "brood crackers".

Ingrediënten voor 2 à 4 stuks:

bakspray;
¼ bloemkool ( ongeveer 160 gram);
1 theelepel olijfolie;
2 teentjes knoflook fijn gesneden;
1 groot ei, licht geklopt;
115 gr verse mozzarella kaas, in stukjes;
½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden;
1 snuf peper en zout;
Marinara saus, (optioneel).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een cakeblik met bakpapier, zodat het overtollige papier over de rand hangt. Spray het bakpapier licht in met bak spray.
Maak van de bloemkool "rijst". Dit kun je doen met een rasp of keukenmachine.
Doe de bloemkool rijst in een schaal en plaats het in de magnetron, ongeveer 6 tot 8 minuten, zodat de rijst zacht wordt. Af en toe roeren en af laten koelen. GEEN water toevoegen!
Ondertussen kun je de knoflook in de olie bakken, niet te lang ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. Af laten koelen.
Voeg de knoflook, ei, ¾ van de kaas en ¼ tl kruiden met wat peper en zout toe aan de afgekoelde bloemkool rijst. Roer alles door elkaar en spreid het dan uit over de bodem van het cakeblik.
Bak net zo lang ( ongeveer 30 minuten) totdat het goudbruin kleurt.
Bedek een rooster met een stuk bakpapier en haal voorzichtig het brood uit het cakeblik ( door het bakpapier op te tillen) en leg dit omgekeerd op het rooster. zodat de onderkant ook goudbruin kan worden. Ongeveer 10 minuten in de oven.
Verhit de gril. Snijd het brood in 8 stukken, voorzichtig van elkaar af trekken en doe de overgebleven kaas en kruiden erover verdelen.
Grill een paar minuten, zodat de kaas is gesmolten. Je kunt ze heet of warm serveren.

Per stuk:

58 kcal.;
4,2 gr proteïne;
3,56 gr vet;
2,8 gr koolhydraten.

Bron: http://koolhydraatarmdieetenrecepten.blogspot.nl/



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 11:07    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1