Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Key lime pie.

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Key lime pie.



Ingrediënten voor 12 porties
Voor de bodem:
150 gram pecannoten;
130 gram ontpitte dadels;
3 el geraspte kokos.

Voor de vulling:
250 ml kokosmelk (bv. Aroy-D kokosmelk voor desserts in het groene blik);
½ overrijpe banaan;
3 grote limoenen, uitgeperst;
rasp van 2 limoenen;
200 gram cashewnoten, een nacht geweekt in water met wat zeezout en daarna uitgelekt;
3 el kokosolie (gesmolten).

Bereiding:
Voor de bodem
Maal de dadels en noten fijn in een keukenmachine tot een ietwat homogene massa, maar nog wel met kleine stukjes erin.
Voeg de geraspte kokos toe en pulseer kort totdat alles goed gemengd is.
Verdeel het mengsel over een bakvorm, strijk glad met de bolle kant van een eetlepel of met je vingers. Druk het mengsel ook goed tegen de randen, de gehele vorm moet bedekt zijn (de bodem en circa 2 cm opstaande rand)
Zet de vorm in de vriezer.

Voor de vulling:
Doe de uitgelekte cashewnoten, de kokosmelk, kokosolie en het limoensap in een blender.
Blend tot een heel glad mengsel, afhankelijk van het type blender duurt dit enkele tot circa 10 minuten.
Haal de taartbodem uit de vriezer.
Giet het mengsel voor de vulling uit over de bodem tot bijna aan de rand.
Zet de taart weer in de vriezer.
Strooi de geraspte limoenschil circa 15 minuten, nadat de taart in de vriezer staat over de taart (de taart is dan al iets opgesteven, waardoor de limoenrasp niet direct naar de bodem zakt).
Laat de taart verder opstijven (minimaal 2 uur) voordat je hem serveert en haal hem circa 10 à 15 minuten voor het serveren uit de vriezer, tenzij je de taart als ijstaart serveert, dan is 1 à 5 minuten vooraf uit de vriezer halen voldoende.

De taart blijft in de vriezer zeker een week goed van structuur en kan tot 2 maanden in de vriezer bewaard blijven. Na 1 à 2 weken zal wel steeds meer kristallisatie gaan plaatsvinden, waardoor de structuur van de vulling korreliger wordt.

Bron: http://leogoespaleo.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 19:38    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1