love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Heerlijke Italiaanse tomatensalade met verse ingrediënten, Hüttenkäse en geroosterde pijnboompitten.
Ingrediënten:
2 vleestomaten;
1 mespunt mosterd;
3 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel (witte balsamico) azijn;
zout en peper;
1 eetlepel pesto;
400 gr Hüttenkäse;
30 gr pijnboompitten;
verse basilicum.
Bereiding:
Snijd 2 vleestomaten elk in 6 mooie plakjes.
Roer in een kom 1 mespunt mosterd, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel (witte balsamico) azijn, zout en peper tot een marinade waardoor je de plakken tomaat voorzichtig schept. Laat dit afgedekt 30 minuten marineren.
Ondertussen schep je in een kom 1 eetlepel pesto door 400 gr Hüttenkäse. Laat het mengsel in een zeef uitlekken.
Rooster 30 gr pijnboompitten goudbruin.
Snijd de blaadjes van 4 takjes basilicum in reepjes.
Schik op elk bord de plakken gemarineerde tomaat om en om met een schep Hüttenkäse.
Verdeel daarna de pijnboompitjes en basilicumreepjes over de salade.
Garneer de salade met 4 takjes basilicum.
Dien de salade direct op.
Tip: Lekker met evt. focaccia brood.
Klik op de link.
https://www.weegclub.nl/forum/focaccia-kha-t50483.html
🍴Eet smakelijk🍴
Bron: http://www.huttenkase.nl/ |
|