Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Hertenbiefstukjes met paddenstoelen en spekjes

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11876
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Hertenbiefstukjes met paddenstoelen en spekjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram (grot)champignons;
1 ui;
1 eetlepel groene peperkorrels uit een potje;
100 gram blokjes gerookt spek;
olijfolie;
100 ml rode wijn;
4 hertenbiefstukjes;
zout;
125 ml kookroom;
4 eetlepels fijngeknipte bieslook.

Bereiding:

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de gepelde ui. Spoel de peperkorrels af.
Bak de spekblokjes in een koekenpan in ongeveer 8 minuten op een niet te hoog vuur knapperig en lichtbruin. Voeg halverwege de baktijd de uisnippers toe.
Verhit wat olijfolie in een tweede koekenpan en bak hierin de champignons in enkele minuten lichtbruin en knapperig.
Roer de wijn en de peperkorrels door de gebakken champignons. Roer de spekblokjes en champignons door elkaar.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes even aan beide kanten.Temper de hittebron en bak de biefstukjes nog eens ongeveer 4 minuten per kant. Dan zijn ze rosé gebakken.
Breng op smaak met zout. Schep de biefstukjes uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden en laat ze 4 minuten rusten.
Roer de aanzetsels los van de bodem en voeg het champignonmengsel toe. Verwarm dit mengsel en roer de room erdoor.
Verdeel de hertenbiefstukjes over de borden.
Schep het champignonmengsel met de romige saus over de borden. Bestrooi met de bieslook.

Tips:
Voeg aan dit gerecht morieltjes, een zeer smaakvolle paddenstoel toe. Laat ca. 10 gram morieltjes ca. 20 minuten wellen in een beetje water. Bak de hele morieltjes samen met de plakjes champignon. Voeg na het bakken het gezeefde weekwater toe.

In plaats van hertenbiefstukjes kunnen ook kalfsoesters worden gebruikt. Het vlees kan volgens de zelfde aanwijzingen worden bereid.

Serveersuggestie: Geef bij dit gerecht Zero pasta en peultjes of haricots verts of sperziebonen.

Bron: https://kerstrecepten.net/

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 27 nov 2015 18:49    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1