Auteur |
Bericht |
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
Een brouwsel, wat ik maar hartige cake noem.
Vanwege de nasikruiden niet geschikt voor inductie, maar dat kun je vervangen door fijngesneden prei of bieslook.
200 gram roomkaas
6 eieren
1 dl water of room
100 gram geraspte kaas
100 gram zelfrijzend bakmeel van Jos?© (heb ik altijd een bak van in de koeling in voorraad)
een klont zachte roomboter (100 gram)
1 zakje nasi of bami kruiden en een eetlepel mierikswortel (uit een potje)
Mixen en 50 minuten op 160 graden in een cake vorm of een ronde vorm, het is lekker als je er wat kruidenkaas op smeert.
Laatst aangepast door Wil-Sophie op vr 25 feb 2005 20:53, in totaal 1 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2005 20:20 |
|
|
|
|
Twompie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 6-2-2004 Berichten: 26348 Dieet: Low-carb
|
|
Ziet er lekker uit. Ik heb geen roomkaas in huis tot ik op mijn gewicht ben, maar dan ga ik hem z?©ker maken! Zelf verzonnen? |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2005 20:30 |
|
|
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
O ben wat vergeten de proteinepoeder, het kan ook met uitgelekte kwark, Twompie, maar dat zul je ook wel niet hebben. Nou ja morgen zijn de winkels weer open. hihihi.
Nee niet zelf verzonnen, hij staat in een draadje op het atkinsforum als cheese cake en ik had geen bieslook dus ben gaan rommelen met nasikruiden en mierikswortel, en doordat ik per ongeluk de room vergat werd hij "cake-achtig. Het is allemaal zo'n beetje gepikt, je leest hier en daar wat en rommelt wat en ik zie wel aan de ingredi?«nten en de hoeveelheden of het wat is, en ik ben van de koopjes, dus het moeten haalbare ingri's zijn.
Je kunt hier zo een magere S.B versie van bedenken met zwiterse kaaspoeder en uitgelekte magere kwark en water en geen room, klaar.
Laatst aangepast door Wil-Sophie op vr 25 feb 2005 20:58, in totaal 1 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2005 20:51 |
|
|
omafia Gast
|
|
Kan je eigenlijk roomkaas in baksels altijd vervangen door uitgelekte kwark of yogurt????? want eigenlijk mogen wij geen roomkaas |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2005 20:57 |
|
|
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54404 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
omafia schreef: | Kan je eigenlijk roomkaas in baksels altijd vervangen door uitgelekte kwark of yogurt????? want eigenlijk mogen wij geen roomkaas |
Ik gebruik dan vaak hutten kaas is ook minder vet maar denk dat kwark ook prima is. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2005 21:01 |
|
|
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
Toevallig schrijf ik dat net Omafia het is een variant op de kwarktaart, dus uitgelekte kwark lukt ook hoor, ik laat dat uitlekken in kaasdoek of een dunne luier, filterzakje heb ik nooit geprobeerd, en je kunt heel goed een zoete versie maken met zoetstof en cacao of kaneel of de ons bekende essences, bananen essence is lekker koop je bij de toko van het merk jo-jo. En dan voor jullie lekker jam er tussen. En de atkinsers doen er slagroom op.
Als je dit maar nooit te hoog in de oven doet, de eieren moeten stollen, dus liever lagere temperaturen en dan wat langer, dan hoog en korter, want dan is hij niet gaar van binnen en goed laten uitdampen op een rooster of in keukenpapier draaien dan gaat het ergste vet daar inzitten. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2005 21:04 |
|
|
omafia Gast
|
|
Ga ik ook maar doen ik heb nu dat amandelbrood gemaakt en yogurt uit laten lekken ging prima |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 25 feb 2005 21:05 |
|
|
|
|