Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Harissa.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Harissa.

Harissa is een pittige specerijenpasta, die vooral in de Marokaanse keuken veel wordt gebruikt. Je kunt Harissa kant en klaar kopen in Turkse of Marokkaanse winkels of zelf maken. Harissa blijft afgesloten in de koelkast tien dagen houdbaar. In de vriezer kun je het een maand bewaren.

Ingrediënten voor 4 personen.

1 el plantaardige olie;
1 grote rode paprika fijngesneden;
3 rode pepers, zaad en lijsten verwijderd fijngesneden;
2 teentjes knoflook, geperst;
1 el gemalen korianderzaad;
1 el gemalen komijn;
1 el gemalen karwij (Kummel);
2 el tomatenpuree;
zout en vers gemalen peper.

Bereiding:

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de paprika, peper, knoflook, koriander, komijn, karwij en tomatenpuree +/- 10 min. zachtjes koken, tot de paprika gaar is.

Pureer het mengsel in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen

Bewaar de Harissa in een goed afgesloten pot.

Tip: Lekker over vlees, vis of in soep.

Bron: http://www.smulweb.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 12 jun 2014 18:55    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1