Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



hamterrine

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Wil-Sophie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-3-2004
Berichten: 2929
Dieet: LOW-CARB
Woonplaats: Urk


  Reageer met quote
vooraf ff, ik doe zelf alles met poeder gelatine en dan is 9gr. gelijk aan 6 blaadjes en voldoende voor een halve liter vloeistof.

Benodigdh.: 1/4 liter room
200 gr. roomkaas
2 eetl. mosterd (naar keuze)
4 blaadjes gelatine
ongeveer 500 gr. blokjes ham (of de ham pureren)
kruiden en/of bouillonpoeder naar smaak, beetje chilipoeder of sambal
tuinkers en kersttomaatjes
gelatine weken
room verwarmen met de roomkaas tot die gesmolten is, roer van het vuur af de mosterd erdoor, knijp de gelatine goed uit of in geval van poeder week dit even met wat citr. sap of water en warm het au bain marie tot het doorzichtig oplost roer dit dan door het hete roommengsel. Laat dit mengsel afkoelen tot het lobbig begint te worden.
Bekleed een rechthoekige vorm met plastic folie.
Schep de blokjes door het roommengsel doe dit in de vorm.
Laat 3 uur minstens opstijven.
Stort de terrine op een langwerpige schaal.
Dit is de eenvoudigste versie, het kan ook in een rijstrand en dan de tomaatjes in het midden
Garneer met toefjes tuinkers en roosjes van kersttomaatjes.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 24 mei 2004 20:03    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1