Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Griekse Gyros wraps met uien en verse tzatziki.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11876
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Griekse Gyros wraps met uien en verse tzatziki.

Ingrediënten voor 3 personen:

500 gr kipfilet of varkensschnitzeltjes;
6 koolhydraatarme wraps;*
1 rode puntpaprika;
2 uien;
½ krop ijsbergsla;
flinke dot tzatziki (zie hieronder).

Kruiden en specerijen voor kruidig gyros vlees:

2 tl paprikapoeder;
¾ tl chilipoeder;
2 teentjes knoflook;
1 tl korianderpoeder;
1¼ tl komijn;
vers gemalen zwarte peper;
vleugje kruidnagel gemalen;
2 tl oregano;
¾ tl rozemarijn;
1½ tl majoraan;
¾ tl piment poeder;
vers gemalen zwarte peper;
zeezout;
heel klein beetje Griekse olijfolie.

Voor kruidige Griekse Tzatziki:


500 ml echte dikke Griekse yoghurt (emmertje Lidl);
1 komkommer;
3 teentjes knoflook;
snufje gemalen zwarte peper;
zeezout naar smaak;
1½ el Griekse olijfolie;
1 tl majoraan, dille of oregano.

Hulpmiddelen:

Grillplaat of grillpan, plank, mes, 3 rvs schaaltjes, rasp.

Bereiding:

Snijd uien in dunne ringen of halve ringen, puntpaprika in blokjes of reepjes en snipper ijsbergsla grof. Snijd het vlees in gelijke, niet te dunne reepjes. Doe dan alle kruiden in een schaal, voeg een piepklein vleugje olijfolie toe en schep met vlees en al goed door elkaar. Dan verse tzatziki maken (ze zijn ook te koop, maar is heel duur en zit amper wat in die kleine bakjes en is waterig). Komkommer schillen, raspen en in vergiet laten uitlekken tot water weg is. Knoflook persen, Griekse yoghurt in kom doen, knoflook erbij, komkommer erbij en goed doorroeren. Al roerend olijfolie erbij en wat kruiden. Op smaak brengen met weinig peper en zout. Laat even staan in je koelkast. Tip: Vers gemaakte Tzatziki kun je 7 dagen afgedekt en gekoeld bewaren. Dan hete grillpan of grillplaat nemen en Gyrosvlees zonder extra olie of vet knapperig en gaar grillen. Leg wraps op een werkvlak of plank. Bestrijk ze dun met de tzatziki. Leg er dan ijsbergsla op met wat paprika en wat uien. Leg daarop, beginnen in het midden, royaal gyrosvlees. Leg daar rauwe uien op en maak af met nog enkele klodders tzatziki. Rol de wraps dan strak op en snijd ze door de helft. Echt oeroud Grieks streetfood, maar dan gezond en super lekker! Reken 2 stuks per persoon.

Serveertips:

Eet er eventueel een Griekse salade bij en geef er desnoods frietjes bij met wat extra tzatziki om te dippen (zo eten echte Grieken ze ook vaak).

* https://www.weegclub.nl/forum/koolhydraatarme-wraps-t49288.html

��Eet smakelijk.��

Bron: http://www.smulweb.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 01 jun 2015 22:38    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1