Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gevulde portobello's met vlaskaas en spek.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gevulde portobello's met vlaskaas en spek, geserveerd met kleine salade.



Ingrediënten:

Voor 10 personen.

Voor de portobello's:

verse peterselie;
verse bieslook;
10 portobello's of andere grote paddenstoelen;
250 gram geraspte vlaskaas;
ca. 10 plakjes bacon of doorregen spek;
3 stevige bosuien.

Voor de salade:

verse bieslook;
2 eetlepels balsamico azijn;
6 a 7 eetlepels olijfolie;
1 klein teentje knoflook;
peper;
citroensap of een 1/2 citroen;
1 rode paprika;
1 gele paprika;
kleine krop lollo rosso;
kleine krop krulandijvie;
10 walnoten.

Bereiding:

Bereid voor door de vlaskaas te raspen, als je deze niet in geraspte vorm hebt kunnen kopen. Snijd de steeltjes van de portobello's eruit en snijd deze in blokjes. Bak de bacon aan in een koekenpan en snijd deze fijn. Hak intussen wat stengels bieslook fijn en enkele takjes peterselie. Was de uien en snipper ze. Fruit de bosui samen met de steeltjes enkele minuten in een andere koekenpan.
Was de lollo rosso en krulandijvie en laat het goed uitlekken. Gebruik voor elk bord ongeveer 3 blaadjes lollo rosso en 3 takjes krulandijvie. Meer of minder mag natuurlijk ook, wat je zelf wilt. Was de paprika, ontdoe ze van hun zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Maak de dressing door de balsamico azijn en olijfolie te mengen. Snipper er wat bieslook doorheen, pers de knoflook en meng alles goed door elkaar, samen met een snufje zwarte peper. Kraak en pel de walnoten en houd deze apart.
Doe nu het uienmengsel (met de steeltjes) samen met de spek, bieslook en peterselie in een kom. Doe er ook het grootste deel van de kaas bij in en bewaar wat om na de kooktijd in de oven wat over de gevulde portobello's te strooien. Meng alles goed door elkaar en vul/bedek hiermee de paddenstoelen. Zet ze nu 15 minuten in de oven op 200 graden.
Maak nu de sla op door op elk bord wat bieslook te strooien en daar de sla te leggen (zie boven qua hoeveelheid). Leg er wat reepjes paprika op en besprenkel alles met wat citroensap. Sprenkel de dressing erover en maak het af met de walnoten.


Opmerkingen recept:

Een ideaal recept voor de feestdagen. Natuurlijk kun je er geheel je eigen invulling aangeven qua kruiden en kaas. Daarnaast kun je de salade ook weglaten en bijvoorbeeld een extra paddenstoel per persoon serveren, maar let dan wel goed op of je oven groot genoeg is, zeker als je portobello 's gebruikt.
In plaats van vlaskaas, kun je ook pittige oude kaas gebruiken, of cheddar. Een andere tip is als er vegetariërs bij zijn, je de bacon uit de vulling kunt weglaten. Met een goede sterke kaas, mis je de bacon niet eens!

P.S.

Met zijn volle, romige, ietwat zoete smaak is Vlaskaas een specialiteit voor kaasliefhebbers. De kaaskenner proeft een rijke smaak met fijne toetsen van hout en honing. De zachte, romige smaak is uniek voor een gerijpte kaas en geeft Vlaskaas een aangenaam mondgevoel.

Het is ook een verrassend veelzijdige kaas. Heerlijk te combineren met een mooi glas wijn of port en ook heel lekker met bier! Vlaskaas is genieten bij de borrel maar vanzelfsprekend ook heerlijk op een boterham.

Vlaskaas, samen genieten...

De geschiedenis van Vlaskaas:

Vlas is een product dat hecht met Vlaanderen is verbonden. Al sedert mensenheugenis wordt het gouden gewas geteeld op de vruchtbare langbouwgronden van deze streek.

Oorspronkelijk werd Vlaskaas gemaakt in de Vlasstreek in Vlaanderen speciaal voor het slijtfeest (oogstfeest). Een feest vol tradities in zang, drank en gerechten. Er werd voor de slijters een uitgebreide maaltijd verzorgd bestaande uit onder andere slijt pap en dik besmeerde boterhammen met Vlaskaas.

Nog steeds wordt deze kaas gemaakt op een ambachtelijke manier, door kaasmakers die hun vak en de kaas liefhebben.

Vlaskaas koopt u bij de kaasspeciaalzaak.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.overkruiden.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 29 mei 2014 18:48    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1