Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Gestoomde spitskool met kokossaus en garnalen.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11876
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gestoomde spitskool met kokossaus en garnalen.

Ingrediënten voor 2 personen:

½ kleine spitskool;
3 (kaffir) limoenblaadjes;
ca. 1 cm verse gemberwortel;
1 teentje knoflook;
½ stengel sereh of citroengras;
400 ml kokosmelk;
3 blaadjes basilicum of Thaise basilicum;
mespunt rode pepervlokken of Chilipoeder;
limoensap;
8 grote ongepelde garnalen.

Bereiding:

Dieet: Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet.

Was en snijd de spitskool in fijne reepjes. Snijd 1 limoenblaadje in stukjes. Schil de gember, pel de knoflook en hak ze fijn met wat zout. Verwijder de harde buitenkant van de sereh en snijd het zachte binnenste fijn. Breng de kokosmelk aan de kook met limoenblaadjes, gember, knoflook, sereh, basilicum en pepervlokken en laat dit ca. 20 minuten trekken op laag vuur. Giet de saus boven een kom door een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de kool in een stoommand en strooi er wat zout over. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de kool in 6 à 7 minuten beetgaar. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en bak de garnalen op hoog vuur roze en net gaar. Verwarm de saus zonodig opnieuw en breng op smaak met wat limoensap en zout. Snijd het derde limoenblaadje in ragfijne reepjes. Verdeel de saus over twee borden, schep de kool erop en verdeel de garnalen erover. Garneer met reepjes limoenblad en serveer meteen.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten

Lekker met Zero noedels of Zero rice.

Bron: http://www.groentenenfruit.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 05 nov 2014 19:55    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1