Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Geroosterde tomatensoep. Dr. Frank.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Geroosterde tomatensoep. Dr. Frank.

Ingrediënten voor 4 personen:

900 gr Piccobello's;
4 teentjes knoflook;
1 ui;
olijfolie;
versgemalen peper en zout;
2 el Provençaalse kruiden;
7 dl groentebouillon;
verse oregano;
4 eetlepels crème fraîche.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 185°C. Haal de kroontjes van de tomaten, maak de ui schoon en snijd deze dan doormidden en laat de schilletjes om de knoflook. Doe de tomaat, ui en knoflook in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepels olie en zout en versgemalen peper.
Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten. Schep het geheel in een grote pan ( houd 4 eetlepels tomaatjes apart), schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer en laat deze nog 5 minuten op een laag vuur doorwarmen.

Roer de crème fraîche los met wat fijngehakte oregano. Serveer de geroosterde tomatensoep in voorverwarmde borden/kommen gegarneerd met de kruiden crème fraîche en de achtergehouden tomaatjes. Bestrooi tenslotte met nog wat versgemalen peper.

Voedingswaarden Piccobello's per 100 gram:

Energie: 22 kcal;
Eiwit: 0,7 gr;
Koolhydraten: 3,1 gr;
Water: 94,2 gr;
Vet: 0,5 gr;
Vezels: 1,2 gr.

Eet smakelijk.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 15 jul 2014 20:57    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1