love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Geroerbakte bleekselderij met garnalen.
30 stuks middelgrote garnalen;
6 stengels van de bleekselderij;
halve wortel in plakjes of reepjes;
1 knoflook, fijngehakt;
half kommetje kippebouillon (mag ook water);
zout en peper;
sojasaus;
olijfolie.
Marineer de garnalen met wat sojasaus. Schil de bleekselderij en snijd hem diagonaal in plakjes. Verhit wat olie in de wok, tot er lichte damp van afkomt.
Roerbak kort de garnalen hierin, laat ze half gaar worden en schep ze eruit en houd ze apart. In dezelfde wok, roerbak dan de selderij en de wortels.
Voeg een beetje zout erbij en blijf het roerbakken voor een minuutje. Voeg de bouillon of water toe. Als je water gebruikt moet je aan het einde wat sojasaus toevoegen. Als de bouillon of water kookt, doe de garnalen terug in de wok. Even proeven voor de smaak en klaar is je gerecht.
Serveer evt. met Slimrijst!
Eet smakelijk. |
|