Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gemarineerde kalfsvleessalade

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gemarineerde kalfsvleessalade.
]

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gr kalfshaas;
2 kleine sjalotjes;
1 teentje knoflook;
Chilipeper;
60 gr noten (naar keuze);
2 eetlepels sojasaus;
1 eetlepel sesamolie;
1 eetlepel azijn;
8 blaadjes lollo verde;
4 eieren;
4 plakjes rauwe ham;
zout en peper uit de molen.

Bereiding:

Pel en hak de sjalotjes en het knoflook ragfijn. Verwijder de pitten uit het pepertje en snijd het ragfijn. Bak in een droge pan de noten goudbruin en hak ze daarna fijn.

Snijd de kalfshaas in zeer dunne plakjes (dit gaat makkelijker als je vlees 1 uur van te voren in de vriezer leggen). Maak een marinade van de fijngehakte sjalotjes, knoflook, sojasaus, het pepertje, de noten, sesamolie, versgemalen peper en zout. Vermeng de marinade met de plakjes vlees en laat dit ± 1 uur in de koelkast intrekken.

Was en droog de sla. Breng water met azijn aan de kook en pocheer hierin de eieren in 4 minuten. Rangschik de sla en het gemarineerde kalfsvlees op koude borden. Leg de pocheerde eieren op het kalfsvlees. Snijd de plakjes ham in dunne reepjes en rangschik deze op de eieren.

Voedingswaarde per persoon:

Energie (kcal) 280;
Eiwit (gram) 24;
Vet (gram) 17;
Verzadigd vet (gram) 4;
Koolhydraten (gram) 7;
Vezels (gram) 1,5.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.vlees.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 26 nov 2014 21:06    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1