Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gehaktballetjes

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Irisje20
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 30-10-2012
Berichten: 15
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gehaktballetjes in rode wijn (2pers)
½ snee volkorenbrood zonder korst
2 takjes peterselie
Geraspte citroenschil
200 gram rundergehakt
1 eetlepel olie
½ dl rode wijn
Reepjes citroenschil

Bereiding
1.Week het brood enkele minuten in koud water.
2.Snijd of knip de peterselie klein.
3.Knijp het brood uit en voeg de peterselie, wat geraspte citroenschil, de Parmezaanse kaas, het gehakt, peper en een beetje zout toe.
4.Kneed dit goed door en vorm er 6-8 gehaktballetjes van.
5.Verwarm de olie en bak hierin de gehaktballetjes aan alle kanten bruin. Voeg de wijn toe en laat de gehaktballetjes in 10 minuten gaar sudderen. Roer reepjes citroenschil door de jus.

Per portie: 310 kcal en 4 gram koolhydraten

Gehaktballetjes in het groen (2pers)
8 groene olijven zonder pit
150 gram mager rundergehakt
½ struik bleekselderij
200 gram sperziebonen
1 groene paprika
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding
1.Snijd de olijven klein.
2.Maak het gehakt aan met de olijven, peper en een beetje zout.
3.Vorm er kleine balletjes van en laat ze 15 minuten in de koelkast opstijven.
4.Maak de groente schoon.
5.Snijd de bleekselderij in boogjes, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de paprika in reepjes.
6.Bak het gehakt in de hete margarine bruin.
7.Voeg de groente toe met 2 dl water en stoof de groente en het gehakt in ca. 10 minuten gaar.
8.Maak op smaak met de tomatenpuree.

Per portie: 315 kcal en 9 gram koolhydraten.

Spaanse gehaktballetjes (2pers)
10 olijven
200 gram rundertartaar
2 teentje knoflook
1 eetlepel vloeibare margarine
½ blik gepelde tomaten
½ dl droge sherry
1 dl bouillon (van tablet)

Bereiding
1.Snijd de olijven klein.
2.Maak de tartaar aan met de helft van de olijven, het uitgeperste teentje knoflook, peper en een beetje zout. Vorm er kleine balletjes van.
3.Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
4.Voeg de tomaten met vocht, de sherry, de bouillon, de rest van de olijven en wat peper en weinig zout toe. Stoof het vlees in 15 minuten gaar.

Per portie: 240 kcal en 5 gram koolhydraten

Gehaktballetjes in mosterdsaus (2pers)
1 sjalot of stukje ui
200 gram rundertartaar
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel vloeibare margarine
1½ dl bouillon
1 eetlepel maïzena
1 dl kookroom light
1 bosuitje

Bereiding
1.Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
2.Maak de tartaar aan met wat sjalot, peper, een beetje zout en 1-2 theelepels mosterd.
3.Vorm er kleine balletjes van.
4.Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
5.Fruit de rest van de sjalot kort mee.
6.Voeg de rest van de mosterd toe met de bouillon.
7.Laat de gehaktballetjes 10 minuten sudderen.
8.Roer de maïzena glad met de kookroom en roer dit door de bouillon.
9.Laat de saus binden.
10.Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
11.Roer het bosuitje door de saus.

Per portie: 230 kcal en 8 gram koolhydraten

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 31 okt 2012 1:11    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1