Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gegrilde eendenborst

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Ines
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 2-3-2004
Berichten: 12220
Dieet: Sonja Bakker
Woonplaats: Alphen aan de Rijn


  Reageer met quote
Gegrilde eendenborst

Waardering van het recept:
benodigdheden

1 kaneelstokje
3 theelepels geraspte gemberwortel
1 dl sojasaus kikoman
3 eetlepels sake of droge sherry
5 eetlepels bruine suiker/ gebruik hier zoetstof
4 eendenborstfilets
1 lente-uitje
extra nodig: vershoudfolie
voorbereiden

Breng in een kleine steelpan het kaneelstokje met de gember, sojasaus, sake, bruine suiker en 3 eetlepels water aan de kook.

Roer tot de suiker is opgelost en laat de oplossing ca. 5 minuten zachtjes inkoken. Snijd het vel van de eendenborstfilets zodanig in dat een ruitpatroon ontstaat.

Leg de eendenborstfilets in een kom en schenk er de helft van de soja-siroop over. Dek de kom af met vershoudfolie en zet ca. 20 minuten in de koelkast.

Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in schuine reepjes.

bereiding

Verhit de grillpan en grill de filets met de velzijde naar beneden ca. 5 minuten. Keer de filets en bestrijk ze met de siroop; grill deze zijde 3 minuten.

Keer de filets weer op de vel zijde, bestrijk ze opnieuw met de sojasiroop en grill 3 minuten of tot medium.

Verwarm de resterende siroop en serveer deze bij de eendenborst. Bestrooi met de reepjes lenteui.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 08 feb 2005 9:32    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1