Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gegratineerde oesters met tomaat.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gegratineerde oesters met tomaat.

Ingrediënten:

12 verse oesters;
2 tomaten, in blokjes (zonder zaadjes);
2 à 3 eetlepels fijn geknipte verse bieslook;
75 ml slagroom;
3 eetlepels geraspte kaas.

Bereiding:

Steek de oesters één voor één open (zie tips). Schenk het vocht uit de oesters en leg ze in de schelp op een bakplaat.
Verdeel de tomaat en de bieslook over de schelpen. Klop de slagroom half stijf met de geraspte kaas en schep de room in de oesters.
Schuif de bakplaat 10 cm onder een hete grill en laat de oesters in enkele minuten licht kleuren en gaar worden.

Tips:

Een oestermesje kun je kopen in een kookwinkel.
Het openen van oesters vergt finesse. Probeer in ieder geval de schelp heel te houden zodat er zo weinig mogelijk gruis bij de oester komt: Houd de oester vast tussen een dubbelgevouwen theedoek, met de bolle kant onder.
Steek het oestermesje tussen de twee schelphelften.
Schrap met het oestermesje langs de vlakke schelp, zodat de sluitspier van de oester losgaat.
Verwijder de platte schelp . Snijd nu de oester los van de onderste schelphelft en draai de inhoud in de schelp even om.

Bron: https://tapas-recepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 10 dec 2015 21:38    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1