Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Gebraden kalfsrollade.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11876
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gebraden kalfsrollade.

Ingrediënten voor 8 personen:

1 kilogram kalfsrollade;
200 gram margarine of boter;
1 geperst teentje knoflook;
1 theelepel gedroogde dragon;
2 theelepels geraspte citroenschilletjes;
½ liter bouillon.

Bereiding:

Maak in de rollade, tussen het bindmateriaal, met een scherp mesje 20 à 30 insnijdingen.
Schuif het rooster even onder het midden in de oven en verwarm die voor. Doe 50 gram van de margarine in de schaal en zet die in de oven.
Vermeng de knoflook en dragon met de citroenschilletjes. Voeg enkele druppels koud water toe en wrijf de dragonblaadjes fijn. Verdeel het mengsel met een puntig theelepeltje over de insnijdingen in het vlees en druk het daar in.
Laat de overgebleven margarine in de vleespan goed warm worden. Bak daarin de rollade vlug rondom mooi van kleur en breng de rollade met de braadjus over in de ovenschaal.
Maak na ongeveer 1 uur braden en af en toe omrollen van de rollade de bouillon in de gebruikte vleespan warm en giet de bouillon in de ovenschaal.
Laat het vlees nog 30 minuten stoven en door-en-door gaar worden.
Neem, bij het braden van het vlees op het fornuis, de rollade niet uit de pan, maar laat het vlees onder af en toe bijvoegen van kleine stukken margarine op de niet te hoog gedraaide warmtebron mooi van kleur worden.
Schenk de bouillon langzaam langs de wand in de pan; sluit die als de jus kookt en laat het vlees nog ruim 1 uur sudderen en gaar worden.
Laat de rollade voor het aansnijden 10 minuten rusten. Verwijder het bindmateriaal en snijd het vlees in plakken. Leg die op een voorverwarmde schotel en garneer bijvoorbeeld met gewassen gedroogde sterrekers en plakjes hardgekookt ei of citroen.

Het duurt even, maar dan heb je ook iets lekkers. smullen smullen smullen

Bron: http://www.recepten.co/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 11 aug 2015 16:20    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1