Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gazpacho met makreel, avocado en pittige mayonaise.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gazpacho met makreel, avocado en pittige mayonaise.



Ingrediënten voor 4 personen:

2 schoongemaakte makrelen;
peper en zout;
olijfolie;
2 rijpe avocado??s;
¼ kleine ijsbergsla;
bieslook;
4 kopjes ijskoude gazpacho.

Voor de mayonaise:

4 el Zaanse mayonaise;
1 el tomatenpuree;
1 tl tabasco;
sap van 1 limoen;
zout.

Bereiding:

Kruid de makrelen met peper en zout, bak ze in hun geheel net gaar in olijfolie. Laat enigszins afkoelen, verwijder het vel en pluk het vlees van de graat. Doe dit in een kom. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Meng de ingrediënten voor de pittige mayonaise onder elkaar en laat 10 min. trekken.

Schil de avocado??s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de fijn gesneden ijsbergsla en een beetje mayonaise. Kruid met peper en zout. Schik in het midden van 4 diepe bord met behulp van een metalen ring en duw goed aan. Vul de ring verder op met het makreelvlees en dek af met een laagje mayonaise.

Werk eventueel af met bieslook en giet er de gazpacho rond.

Bron: http://weekend.knack.be/


Koude Spaanse gazpacho.

Ingrediënten voor 4 porties:

½ kilo tomaten, gepeld en gehalveerd;
½ teentje knoflook;
¼ ui, gesneden;
½ groene paprika, gesneden;
½ komkommer, geschild en in plakjes;
zout naar smaak;
25 ml extra vergine olijfolie;
10 ml rode wijnazijn;
koud water, zoveel als nodig.

Bereiding:

Doe de tomaten, knoflook, paprika, komkommer, zout, olijfolie en azijn in een blender of keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel en voeg kleine beetjes koud water toe voor zover nodig om de gewenste consistentie te krijgen.

Bron: http://allrecipes.nl/

Eet smakelijk.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 14 okt 2014 16:55    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1