Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Garnalen roerbak met kerriepoeder. Aziatisch gerecht.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Garnalen roerbak met kerriepoeder. Een favoriet Aziatisch gerecht.



Ingrediënten:

2 tenen knoflook;
2 tl geraspte gemberwortel;
4 el zonnebloemolie;
12 grote rauwe garnalen, gepeld (zonder staartpuntjes);
3 el Maleisisch kerriepoeder;
1 à 2 el vissaus (naar smaak);
1 el witte wijnazijn;
270 ml dikke kokosmelk;
1 bosje Chinese bleekselderij (kun choy) of 4 stengels bleekselderij;
1 kleine ui;
plukjes koriander voor garnering.

Voorbereiding:

Wrijf de knoflook en gemberwortel met een snufje zout in een vijzel tot een grof mengsel of pureer het met een knoflookpers.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Snijd de bleekselderij in dunne ringetjes.
Snijd de ui in ringen.

Bereiding:

Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur tot hij haast dampt.
Roerbak de knoflook/gemberpasta 1 à 2 min. tot hij begint te kleuren.
Voeg de garnalen toe, roerbak ze 1 min. en schep het kerriepoeder erdoor.
Bak de uiringen en bleekselderij mee.

Voeg de vissaus, azijn en kokosroom toe en laat de garnalen 1 min. pruttelen tot ze bijna gaar zijn geworden in de warme saus.

Garneer met koriander en serveer er eventueel Zero noedels bij.

Bron: http://meerrecepten.blogspot.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 22 feb 2015 19:42    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1