Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Garnalen met tomaat en feta (garithes yiouvetsi).

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Garnalen met tomaat en feta (garithes yiouvetsi). Voorgerecht.

Ingrediënten:

5 el olijfolie (extra vierge);
1 ui, gesnipperd;
½ rode paprika, van zaden en zaadlijsten ontdaan en in blokjes gesneden.
1 tl gedroogde oregano;
450 gr gepelde (op het staartstukje van het pantser na) rauwe reuzengarnalen of gamba??s, eventueel uit de diepvries en dan ontdooid;
2 el fijngehakte verse peterselie;
75 gr feta, in blokjes;
zout en gemalen zwarte peper.

Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uisnippers in enkele minuten glazig. Voeg de blokjes paprika toe en bak ze onder af en toe roeren 2 à 3 minuten.

Voeg al roerend de stukjes tomaat toe, met suiker en oregano. Breng alles op smaak met zout en peper. Smoor het 15 minuten oplaag vuur, onder af en toe roeren, tot de saus iets is ingedikt.

Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de garnalen en de peterselie door de saus. Schep alles in een ovenschaal en strooi er blokjes kaas over. Zet de schaal 30 minuten in de oven.

Serveer de garnalen heet met een frisse salade.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.rossholidays.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 18 okt 2014 21:21    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1