Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Frisse witlofsalade met gamba's en limoen.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Frisse Witlofsalade met gamba's en limoen. Maaltijdsalade.

Ingrediënten voor 2 personen:

400 à 500 gr witlof;
2 tomaten;
evt. 50 gr rucola;
1 limoen;
1 teentje knoflook;
3 eetl. olie;
wat zout en peper;
250 gr gepelde gamba's;
3 eetl. mayonaise;
3 eetl. crème fraîche;
3 eetl. chilisaus;
2 eetl. koriander.

Bereiding:

Maak de witlof schoon en snijd hem in reepjes en de tomaat in partjes. Was en droog de rucola. Halveer de limoen, snijd de ene helft in partjes en pers de andere helft uit.

Pers de knoflook. Roer in een kom de knoflook, 1 eetlepel limoensap, olie, wat zout en peper door elkaar tot een marinade en schep de gamba's erdoor. Verhit een droge wok en bak hierin de garnalen met marinade in ca. 5 minuten op matig vuur gaar.

Roer in een kom de mayonaise, crème fraîche en chilisaus tot een dressing.
Verdeel de gemengde groenten over de borden, besprenkel met dressing, schep de gamba's erop en garneer de salade met partjes limoen en koriander.

Om de witlofsalade iets minder pittig te maken, kan de rucola worden vervangen door spinazie.
Lekker met stokbrood of bij gebakken vis en aardappelsalade.

Voor degenen, die niet van garnalen enzo houden, kunnen er ook gerookte kip in stukjes door doen.

Eet smakelijk.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 04 okt 2014 15:29    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1