Ingredi?«nten
Nodig voor 2 personen:
2 forellen
50 g. kruidenboter
wat citroensap
wat zout
wat peterselie, kervel, dille, bieslook of andere kruiden
alu-folie om de vissen in te pakken
de forellen afspoelen en droogdeppen;
inwrijven met het citroensap en zout, de kruiden in de buik van de vissen doen;
twee stukken alu-folie afscheuren die ruim voldoende zijn om de vissen in te pakken;
een derde van de kruidenboter op de alufolie leggen en de vissen erop leggen (per vis een apart pakketje voorbereiden!);
de rest van de kruidenboter op de vissen smeren;
het pakketje dichtvouwen met de vouw naar boven;
het geheel in de oven leggen op het rooster met evt. een lekbak eronder
In een oven van ongeveer 225 graden (voorverwarmd) in ongeveer 15 min gaar laten worden.
Je kan de forellen eten met sperziebonen met daaroverheen gebakken spekjes met ui en tomaat en wat provencaalse kruiden en nog wat kruidenboter die over was. _________________ It's in the valleys I grow
|