love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Echte uiensoep met knoflook en laurier op smaak gebracht.
Ingrediënten:
Voor een grote pan soep:
700 gram uien;
1 L kippenbouillon;
500 ml droge witte wijn (of minder naar smaak);
gerapte oude kaas;
2 knoflooktenen;
2 laurierblaadjes;
sambal oelek;
peper, zout;
boter;
evt. stokbrood.
Bereidingswijze:
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snipper deze. Kneus de laurierblaadjes.
Verhit de boter in een pan en fruit daarin de uienringen en fijngesnipperde knoflook. Stoof ze gedurende 15 minuten en bak ze daarna nog even een paar minuten op hoog vuur.
Voeg de witte wijn en vervolgens de laurier toe. Breng het geheel aan de kook en laat even door pruttelen met deksel van de pan om de alcohol te laten verdampen.
Voeg de bouillon toe en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Snijd intussen het stokbrood in sneetjes. Bak de sneetjes enkele minuten in een hete oven. Verwijder de laurierblaadjes. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Meng er wat sambal doorheen naar eigen smaak (een kleine theelepel sambal voor als je niet van al te scherp houdt). Doe de sneetjes brood in vuurvaste soepkommen en strooi er oude kaas over heen. Schenk de soep erover en gratineer dit kort onder de grill. Et voilà, je Franse uiensoep is klaar!
Opmerkingen recept:
De sambal is geen noodzaak. Het geeft wat meer pit aan je uiensoep en als je van scherp houdt, is dit voor veel soepen een geschikte smaakmaker.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.overkruiden.nl/ |
|