Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Witte aspergesalade met hollandse garnalen en munt. ook Low carb
Garnalen, Omega3
Amuse voor 10 of meer personen;
INGREDI?NTEN:
250 gram Hollandse garnalen
500 gram witte asperges
4 takjes munt
sap en rasp van een halve citroen
3 eetlepels walnootolie
10 kleine glaasjes
BEREIDING:
Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 4 cm af. Leg de punten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen en halveer de aspergepunten inde lengte. Snijd of schaaf de asperges schuin in flinterdunne plakjes. Leg de aspergeplakjes in een vergiet en schenk er ongeveer een liter kokend water over. Laat de plakjes goed uitlekken en afkoelen. Pluk de blaadjes munt van de takjes. Houd 10 kleine blaadjes achter voor garnering en hak de resterende munt heel fijn. Klop in een kom 2 eetlepels citroensap met de walnootolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Roer de citroenrasp, de fijngehakte munt en de aspergeplakjes erdoor. Laat de aspergesalade minstens 15 minuten staan. Schep de aspergesalade in de glaasjes en verdeel de garnalen erover. Steek in elk glaasje een aspergepunt en garneer met een blaadje munt.
Voedingswaarde voor pp:: 57 Kcal., 5,5 Eiw., 1,7 Kh., 3 Vet.
Bron: De mannen van de Zee, + aanpassingen Dr. Frank-proof.
Met dank aan Springtime, die het heeft gevonden en aangepast _________________ |
|