Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
vis salade met groenten en kaas ook Low carb
INGREDIENTEN:
enkele bladeren eikenbladsla
3 verschillende soorten vis samen 600 gr.[b.v.,zalm, kabeljauw, schol]
wat viskruiden
dille
zeezout
100 gr. champignons
100 gr. venkel
100 gr. wit van prei
een scheut witte wijn [eventueel]
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
handje walnootjes gehakt
enkele sprietjes bieslook
Boursinblokjes
BEREIDEN:
Vis in blokjes snijden.
Champignons in schijven snijden.
Venkel in dunne reepjes snijden.
Prei in dunne ringen snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Knoflookteentjes fijn hakken.
Deze ingrediënten in olijfolie goed aanbakken en zeer goed kruiden met dille, zeezout en viskruiden een scheutje witte wijn erbij [anders wat visbouillon of water] en even goed opschudden. Laat even afkoelen.
Dresseer het bord met eikebladsla, de vis-groentemengeling in het midden van het bord en nu maar afgarneren met stukjes walnoot, bieslook en Boursinblokjes en [eventueel] een heerlijke dressing . [zie recept]
Voedingswaarden per persoon: 309 Kcal., 31 Eiw., 6 Kh., 17 Vet.
Recept Franse dressing:
Klassieke Franse dressing (vinaigrette)
De klassieke Franse dressing bestaat uit drie delen olie, een deel azijn, een theelepel mosterd, een theelepel suiker of honing [kan je zoetstof voor nemen], zout en peper. Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de olie. Als je eerst de olie in een kom doet, gaat de dressing schiften. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste druppelsgewijs de olie toe.
Uiteraard kan er met deze basisdressing flink gevarieerd worden. Wil je een lekkere kruidendressing? Voeg versgehakte kruiden toe. Een fijngehakt teentje knoflook maakt een lekkere knoflookdressing. Het is leuk om te experimenteren met verschillende dressings om zo iedere salade een ander smaakje te geven.
Bij een dressing van yoghurt of mayonaise wordt vaak ook azijn of citroensap toegevoegd.
TIP: doe zoals ik, alle ingrediënten in een leeg potje, dekseltje er op en schudden maar.
Bron: uit eigen kookschrift.
Bron: Springtime_________________ |
|