Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr. Frank: Venkel met ham en gorgonzola

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Dr. Frank: Venkel met ham en gorgonzola ook Low carb!
Hoofdgerecht (4 personen)
INGREDI?NTEN:
4 kleine venkelknollen
zout, peper
250 g gekookte achterham in dunne plakjes
1/2 dl [soja] melk
1 dl slagroom[of room culinair]
100 g gorgonzola
100 g verse roomkaas
3 el geraspte parmezaanse kaas[of grana padano van zanetti]
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij elke venkelknol in de lengte in vieren. Snij het venkelgroen grof. Kook de venkel in kokend water met zout in +/- 10 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm de [soja]melk met de [slag]room en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper. Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjes bedekt. Strooi de parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht 15-20 min. in de oven. Garneer met het venkelgroen.
Voedingswaarden pp: 243 Kcal., 25 Eiw., 6,7 Kh., 12 Vet.
Bron: Venkel recepten + aanpassingen naar Dr. Frank.
Succes Springtime

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 26 mrt 2013 15:10    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1