Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr. Frank: Roomsaus met champignons en spekjes

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Roomsaus met champignons en spekjes: ook Low carb
En:
PASTA CARBONARA
TAGLIATELLE [pasta] VAN COURGETTE
*****************************************************************************
Roomsaus met champignons en spekjes:
Bereidingswijze:
Boen de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak eerst de spekjes en dan de paddestoelen bruin en knapperig. Voeg tijdens het bakken de knoflookplakjes toe en bak het mee. Schenk de room bij de paddestoelen en spekjes en warm het even goed door. Breng het op smaak met zou, [ pas op want de spekjes zijn al zout]. Schep de saus over de pasta en bestrooi het gerecht met oregano. Serveer de geraspte kaas er apart bij.
Ingrediënten:[4 pers.]
250 gram champignons
125 g spekjes uitgebakken
2 teentjes knoflook
zout
250 mililiter room culinaire [Alpra soya]
2 theelepels oregano
50 gram geraspte pittige kaas 30+
1 eetl olijfolie
Voedingswaarden pp: 161 Kcal., 12,8 Eiw., 5 Kh., 9 Vet.
***TIP: ook heel lekker bij vlees, zoals o.a., varkenshaasje.

ZIE OOK:
PASTA CARBONARA:
Pasta zit bomvol koolhydraten, maar gemaakt van courgette en dan als Carbonara is een feestje !
4 porties
INGREDI?NTEN: voor de saus:
125 mililiter slagroom [room culinair is minder vet]
bakje reepjes ham [of spekjes]
3 eieren
40 gram parmazaanse kaas [of grana-pedano [Zanetti]
grof gemalen zwarte peper
[klik op de rode tekst]
TAGLIATELLE [pasta] VAN COURGETTE
BEREIDINGSWIJZE:
Bak de reepjes ham in de pan en laat ze daarna uitlekken. Mix de slagroom met de eieren en de parmazaanse kaas in een bakje en doe er daarna de reepjes ham bij. Kook ondertussen de pasta gaar, giet het af en doe het terug in de pan. Doe de saus erbij en laat het nog 2-3 minuten warm worden, maar blijf wel goed roeren [ de eieren zullen nu garen]. Strooi peper erover.
Voedingswaarden per persoon: 273 Kcal., 17,5 Eiw., 0.9 Kh., 22 Vet.
Bron: uit eigen kookschrift met aanpassingen naar Dr. Frank-proof.

Bron: Springtime

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 06 apr 2013 13:38    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1