Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr.Frank:Ouderwetse rode Kool met Hachee

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Dr.Frank:Ouderwetse rode Kool met Hachee ook lOw-carb
400/500 rundvlees / riblap
1 eetl.olijfolie /1 stukje roomboter
3 middel grote Uien
1 vleesbouillontablet
3/4 laurierblaadjes
paar Peperkorrels gekneusd
1/2 th. Thym
- - -
1 rode kool 400/500 gr of een gedeelte
1 middel grote Ui
2/3 laurierblaadjes
1 portie water om de kool te koken
1 theelepel kaneel
Sommige mensen maken de rode kool aan met maizena, dat hoeft hier niet, met de gare hachee is dit al smeuig genoeg.
Maak de uien schoon en snij in reepjes van 1cm , doe de olie in de pan en doe de riblap erin (ik doe stukjes) 1cm, laurierblaadjes erbij peperkorrels, en bak het vlees bruin al roerend, na 15 mijn de uien erbij en even mee bruinen, dan 200 cl water en een vleesbouillon tablet, laat geruime tijd gaarstoven, let op dat het niet droog komt te staan, 45/60 min af en toe proeven.
voeg zout en peper toe naar smaak...
Doe de gesneden rode kool in een pan met een flink bodempje water en breng aan de kook, doe de ui erbij.
laat garen ca 30 min of meer, als de rode kool gaar is maak af met peper en zout en de kaneel.
eventueel met een stamper wat fijner maken, alleen als de kool al gaar is...
serveer erbij voor de niet lijner gekookte aardappelen en een goed glas rode wijn...
Bron: Di-Anne

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 09 mrt 2013 1:48    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1